Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Weerklank

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Weerklank zou zich, zo was de doelstelling bij de oprichting, van de andere koren in de regio moeten onderscheiden door een breed scala aan repertoire en genres. Daarom zingt Weerklank muziek van Mozart en Bach, maar ook liederen die door leden van het koor zijn geschreven; muziek van Queen, Clapton, De Kast en Borsato, en ga zo maar door. Dat er een behoefte was aan een koor met een dergelijk repertoire bleek al snel na de oprichtingsvergadering: binnen enkele weken was het ledental gestegen tot boven de dertig. Inmiddels lig het aantal koorleden al enkele jaren rond de 45. Het koor verzorgt profane optredens en verzorgt daarnaast circa 5 maal per jaar de gezangen tijdens een viering in de kerk, waar ook gerepeteerd wordt. Een keer per twee jaar laat Weerklank tijdens een "Zeddamse avond" horen wat het in z'n mars heeft. Hierbij moet men denken aan eigentijds repertoire, komische acts, solo-optredens van enkele leden en kleinkoortjes (of zanggroepjes in wisselende samenstellingen), die spontaan uit het koor ontstaan voor een eenmalig optreden. Zo staat op internet een filmpje van het optreden van het koor samen met Djembé Djeli, te vinden op youtube.

René Gerritsen is sinds de oprichting de dirigent van het koor en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door pianist Herman Kleinpenning, medio 2009 werd Jos Thomassen bereid gevonden om als “back up”-pianist te gaan spelen. Zodoende is de mogelijkheid groter dat Weerklank “Ja!” kan zeggen tegen een optreden waarvoor het gevraagd wordt.

Het koor heeft, zoals eerder vermeld, een breed repertoire: meer dan 150 nummers liggen voor het grijpen. Behalve het verzorgen van of deelnemen aan een concert, worden we ook regelmatig gevraagd om tijdens een huwelijksviering te zingen. Een commissie begeleidt het bruidspaar om zo tot een mooie afstemming van de liederen te komen. (Een huwelijksmis is een goede mogelijkheid, een commissie begeleidt het bruidspaar om zodoende een mooie afstemming te maken van de liederen in de dienst.) Ook heeft Weerklank ervaring in het verzorgen van rouwdiensten. Men heeft de keuze uit verschillende passende nummers.

Maar: wat Weerklank het liefste doet is lekker zingen, daar is het koor voor opgericht! Interesse? Neem contact op via de website of bel het secretariaat: Astrid van den Berg, 0314-652570.

Bron