Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Wijnands, Robert

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Robert.jpg

Saxofonist Robert Wijnands uit Stokkum studeerde saxofoon aan het Conservatorium in Enschede bij Arno Bornkamp. Tijdens zijn studie vormde hij met drie medestudenten het "Quadrophonia Saxofoon kwartet" waarmee ze na het winnen van het Chain Festival ook in 1992 de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw te Amsterdam wonnen. Sinds 1997 vormt hij samen met Jörg Hemker, Gerben Berger en Gerard Grobben het "Saffier Saxofoonkwartet". In dit kwartet neemt hij de tenorsaxofoon partij voor zijn rekening.

Samen met pianist/koordirigent Ben Simmes vormt hij sinds 1996 het "Duo Saxoforte". Hierbij speelt Robert zowel altsaxofoon als tenorsaxofoon. Het duo speelt ook eigen bewerkingen gemaakt door Robert Wijnands.

Momenteel is Robert Wijnands ook actief als dirigent van vier harmonie orkesten: Harmonie Volharding te Stokkum, St. Caecilia te Megchelen, St. Radboud te Silvolde en het Halderner Blasorchester in Haldern (Duitsland). Als gedreven bigbanddirigent stond hij bijna 20 jaar voor de "BaJAZZo Big Band" uit Emmerich (Duitsland).

Externe links