Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Pastoor Van Sonsbeeckstraat: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Kaart)
k (wederopbouwwoningen, cat)
Regel 1: Regel 1:
De '''Pastoor van Sonsbeeckstraat''' is genoemd naar [[Sonsbeeck, Gerardus Antonius van|pastoor van Sonsbeeck]] die de bouwpastoor van [[Stokkum]] was. De door hem gestichte kerk, de [[St. Suitbertuskerk]], is aan deze straat gelegen. De straat eindigt in het westen op de [[Eltenseweg Stokkum|Eltenseweg]] en in het oosten op een kruispunt met de [[Camphuysenweg]] en de [[Lange Heg]]. De korte versie van het [[Rondje Bergh]] komt door deze straat.
+
De '''Pastoor van Sonsbeeckstraat''' is genoemd naar [[Sonsbeeck, Gerardus Antonius van|pastoor van Sonsbeeck]], die de bouwpastoor van [[Stokkum]] was. De door hem gestichte kerk, de [[St. Suitbertuskerk]], is aan deze straat gelegen. De straat eindigt in het westen op de [[Eltenseweg Stokkum|Eltenseweg]] en in het oosten op een kruispunt met de [[Camphuysenweg]] en de [[Lange Heg]]. De korte versie van het [[Rondje Bergh]] komt door deze straat.
  
 
Voordat de kerk gebouwd was heette de straat de [[Kerkweg Stokkum|Kerkweg]].
 
Voordat de kerk gebouwd was heette de straat de [[Kerkweg Stokkum|Kerkweg]].
  
 
De filialen van de [[Rabobank|Boerenleenbank en Raiffeisenbank]] te Stokkum waren allebei aan deze straat gevestigd.
 
De filialen van de [[Rabobank|Boerenleenbank en Raiffeisenbank]] te Stokkum waren allebei aan deze straat gevestigd.
 +
 +
De kerk en de naastgelegen [[Pastorie Stokkum|pastorie]] zijn de oudste nog bestaande gebouwen in deze straat. De huizen met de oneven nummers 33–39 zijn typische [[wederopbouwwoningen]]. Ditzelfde ontwerp is te zien in de [[Marssestraat]] in [[Azewijn]], de [[Graaf Hendrikstraat]] in [[Braamt]], de [[Nieuwstraat]] in [['s-Heerenberg]] en de [[Papaverstraat]] in [[Zeddam]].
  
 
==Kaart==
 
==Kaart==
Regel 13: Regel 15:
 
}}
 
}}
  
[[Categorie:Straten Stokkum]] [[Categorie:Straten pastoors]] [[Categorie:Straten personen]] [[Categorie:Rondje Bergh]]
+
[[Categorie:Straten Stokkum]] [[Categorie:Straten pastoors]] [[Categorie:Straten personen]] [[Categorie:Rondje Bergh]] [[Categorie:Wederopbouwwoningen]]

Versie van 28 apr 2022 om 04:32

De Pastoor van Sonsbeeckstraat is genoemd naar pastoor van Sonsbeeck, die de bouwpastoor van Stokkum was. De door hem gestichte kerk, de St. Suitbertuskerk, is aan deze straat gelegen. De straat eindigt in het westen op de Eltenseweg en in het oosten op een kruispunt met de Camphuysenweg en de Lange Heg. De korte versie van het Rondje Bergh komt door deze straat.

Voordat de kerk gebouwd was heette de straat de Kerkweg.

De filialen van de Boerenleenbank en Raiffeisenbank te Stokkum waren allebei aan deze straat gevestigd.

De kerk en de naastgelegen pastorie zijn de oudste nog bestaande gebouwen in deze straat. De huizen met de oneven nummers 33–39 zijn typische wederopbouwwoningen. Ditzelfde ontwerp is te zien in de Marssestraat in Azewijn, de Graaf Hendrikstraat in Braamt, de Nieuwstraat in 's-Heerenberg en de Papaverstraat in Zeddam.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...