Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Gerechten: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Berghse gerechten)
Regel 23: Regel 23:
 
*[[Hutspötje]]
 
*[[Hutspötje]]
 
*[[Moes met èèk]]
 
*[[Moes met èèk]]
*Riefpannekoek
+
*[[Riefpannekoek]] (Aardappel pannekoek)
Aardappel pannekoek.
 
 
*[[Smalt]]
 
*[[Smalt]]
 
*[[Zwaardemaag]]
 
*[[Zwaardemaag]]
 
  
 
==Bronnen==
 
==Bronnen==
 
oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg - Historische notities opgespoord en opgetekend door leden van de Heemkundekring Bergh) blz 160
 
oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg - Historische notities opgespoord en opgetekend door leden van de Heemkundekring Bergh) blz 160

Versie van 27 nov 2007 om 22:24

Sjabloon:Beg Op het einde van de 19e eeuw worden op het platteland vaak bepaalde gerechten op vaste dagen gegeten:

zondag: aardappelen met saus en spek

maandag: zuurkool

dinsdag: snijbonen

woensdag: bruine bonen met wortels en appels

donderdag: doorgestampte Gelderse pot

vrijdag: pekelvlees en worst; in roomse gezinnen vis

zaterdag: erwten- of bonensoep

Berghse gerechten

Stamppot zoete appels.

Bronnen

oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg - Historische notities opgespoord en opgetekend door leden van de Heemkundekring Bergh) blz 160