Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Gildestraat: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Kaart)
(Redactie, samevoeging met pagina Gildestraat, Stokkum)
Regel 1: Regel 1:
De '''Gildestraat''' in [[Stokkum]] is genoemd naar de organisatie die in vroegere eeuwen de [[Gildegrond|gemeenschappelijke gronden]] aan de zuidkant van het dorp beheerde: het [[Gilde]].  
+
De '''Gildestraat''' in [[Stokkum]] is genoemd naar de organisatie die in vroegere eeuwen de [[Gildegrond|gemeenschappelijke gronden]] aan de zuidkant van het dorp beheerde: het [[Sint Oswaldusgilde]].  
  
De Gildestraat vormt samen met de [[Pastoor van Sonsbeeckstraat]] en de [[Eltenseweg Stokkum|Eltenseweg]] een driehoek waarin de oeroude kom van het dorp ligt.
+
De Gildestraat vormt samen met de [[Pastoor van Sonsbeeckstraat]] en de [[Eltenseweg Stokkum|Eltenseweg]] een driehoek waarin de oeroude kom van het dorp ligt. De straat is de verbindingsweg tussen de Pastoor van Sonsbeeckstraat en het kruispunt van de [['s-Heerenbergseweg]], de [[ Linthorsterstraat]] en de [[Eltenseweg Stokkum|Eltenseweg]]. Er zijn drie dwarsstraten, de [[Rijnlandstraat]], de [[Rozenkampsweg]] en de [[Constantinusstraat]].
  
===Onttrekken openbaar verkeer===
+
Ook het [[Molenpaadje]] vanaf de [[Düffels Möll]] komt uit op de Gildestraat.
Via de [[Wegwijzer (weekblad Bergh)|De Wegwijzer]]  van 22 juli [[1976]] maken [[Politiek|Burgemeester en wethouders]] van [[Gemeente Bergh|Bergh]] bekend, dat zij voornemens zijn de gemeenteraad voor te stellen de volgende wegen aan het openbaar verkeer te onttrekken:
 
<br/>a. het voetpad lopende van de [[Molenberg]] naar de '''Gildestraat''' te Stokkum (nr 61 van de wegenlegger);
 
<br/>b. het verlengde van de [[Onderlangs]] te [[Braamt]] van de bebouwde kom van [[Zeddam]] tot 440 meter (nr 105 van de wegenlegger);
 
<br/>c. het (voormalige) [[Botteramstraatje]] te Braamt (nr 109 van de wegenlegger)
 
  
 
== Kaart ==
 
== Kaart ==

Versie van 2 jan 2021 om 13:33

De Gildestraat in Stokkum is genoemd naar de organisatie die in vroegere eeuwen de gemeenschappelijke gronden aan de zuidkant van het dorp beheerde: het Sint Oswaldusgilde.

De Gildestraat vormt samen met de Pastoor van Sonsbeeckstraat en de Eltenseweg een driehoek waarin de oeroude kom van het dorp ligt. De straat is de verbindingsweg tussen de Pastoor van Sonsbeeckstraat en het kruispunt van de 's-Heerenbergseweg, de Linthorsterstraat en de Eltenseweg. Er zijn drie dwarsstraten, de Rijnlandstraat, de Rozenkampsweg en de Constantinusstraat.

Ook het Molenpaadje vanaf de Düffels Möll komt uit op de Gildestraat.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...