Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Beekseweg, Kilder

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Beekseweg Kilder)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Beekseweg in Kilder loopt van de rotonde met de Hoofdstraat, Doetinchemseweg en Zeddamseweg naar de grens met Loerbeek. Voor de aanleg van de rotonde in Kilder (midden 90er jaren) kwam de Doetinchemseweg iets zuidelijker uit op de Zeddamseweg en vormde dus geen kruising met de Beekseweg. Toen kwam de Rozenpas nog op de kruising uit.

De weg werd vroeger de Betonweg genoemd.
Bij nadering van Loerbeek verandert de naam niet, zoals te verwachten zou zijn, in Kilderseweg, maar in Doetinchemseweg. Dat kan verwarring veroorzaken, omdat de weg die Kilder aan de oostkant verlaat ook Doetinchemseweg heet.

De weg is opgenomen in de fietsroute door de voormalige gemeente Bergh.

De huizen en boerderijen aan de weg zijn gebouwd tussen 1910 en 1997. Tussen nr. 8a en nr. 13 loopt de grens tussen Kilder en Loerbeek over de weg. Daardoor liggen tussen deze twee huisnummers de adressen Doetinchemseweg 41 en 43 in Loerbeek.
Een bijzonderheid zijn de huisnummers Beekseweg 15 en 15a. Deze liggen op de kruising van de Lage Eltenseweg en de Dassenboomse Allee. Het perceel ligt nog net in Kilder, maar op de grens met Loerbeek. De huizen liggen op circa 550 meter afstand van Beekseweg (gemeten via de Lage Eltenseweg).

De weg van Zeddam naar Beek heet ook Beekseweg.

Bedrijven

  • nr. 5: Hoveniers en stratenmakersbedrijf Dominic van Akkeren

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...