Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Dassenboomse Allee

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Dassenboomse Allee begint in het buitengebied van Loerbeek en is een rechter zijweg van de Doetinchemseweg; de weg begint 100 meter voorbij de Keulseweg. De weg loopt voor het grootste deel door de Kleefse Hout en het verdere Bergherbos - ongeveer midden tussen de Keurvorstenheuvel en de Hettenheuvel door - tot aan de N335 (Beekseweg), waar de allee tegenover de wandelparkeerplaats Berghse Bos in Zeddam uitkomt. Het hoogste punt ligt op circa 83 meter hoogte, een hoogteverschil van 66 meter ten opzichte van het beginpunt. De totale lengte bedraagt ongeveer 3300 meter.

De weg wordt meermaals genoemd in verklaringen die zijn afgelegd na de moord op het meisje Marietje Hartjes in 1912.

Niet ver van deze Dassenboomse Allee, in het Stille Wald in Wehl, ligt nog een Dassenboomse Allee. Dit doet vermoeden dat Lodewijk van Nispen, administrateur van Huis Bergh en eigenaar van het Stille Wald, betrokken was bij de naamkeuze voor deze weg. Nadere aanwijzingen voor deze veronderstelling zijn echter nog niet gevonden.

Aan de weg liggen geen adressen of huizen. Alleen bij de kruising met de Lage Eltenseweg staat een huis waarvan het perceel nog net in Kilder ligt; dit heeft vreemd genoeg het adres Beekseweg 15 en 15a (en dus niet Lage Eltenseweg of Dassenboomse Allee). Het huis ligt op circa 550 meter afstand van de Beekseweg (gemeten via de Lage Eltenseweg) en op 300 meter van de Doetinchemseweg (gemeten over de Dassenboomse Allee). Aan de Doetinchemseweg bij het begin van de Dassenboomse Allee staat een straatnaambordje "Beekseweg"; dit is waarschijnlijk geplaatst als verwijzing naar de huizen 15/15a en niet als feitelijk straatnaambordje.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...