Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Lint, Fredricus van

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Frederik van Lint werd op 28 mei 1685 gedoopt door de dominee in 's-Heerenberg als Fredricus van Lint, zoon van Winandus van Lint, schoolmeester te 's-Heerenberg, en Anneken Carnebeek. Zijn ouders waren in 1679 getrouwd. De doopgetuigen waren ene Johannes Lemminck en Frederiks grootmoeder Anna Mom. Een attest van de doop is naar Rotterdam gegaan.

De dopeling werd genoemd naar zijn grootvader Fredericus van Lint, predikant te Zeddam, die in 1652 was getrouwd met Anna Mom. Anna was een dochter van Anthoni Mom, schepen van de stad Rees.

Frederik trad op 25 april 1720 als adelborst (zeeofficier in opleiding) in dienst van de VOC. Deze rang paste bij zijn wat hogere komaf. Op de dag van indiensttreding voer Frederik uit op de Valkenbos, een schip van de VOC-kamer van Rotterdam. Het lag van 28 augustus tot 6 oktober 1720 voor anker bij Kaap de Goede Hoop en kwam op 21 januari 1721 in Batavia aan.

Frederik is daarna in de Oost gebleven. Mogelijk voer hij daar op de Aziatische routes naar China en India. Hij is op 20 juni 1730 in Azië overleden.

Bronnen