Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Meijer, Antonius Norbertus Maria: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (telefoonboek toegevoegd)
Regel 1: Regel 1:
 
'''Antonius Norbertus Maria Meijer''' werd geboren te Zwolle op 26 april [[1867]] als zoon van Wilhelmus Antonius Meijer en Maria Johanna Wendholt.
 
'''Antonius Norbertus Maria Meijer''' werd geboren te Zwolle op 26 april [[1867]] als zoon van Wilhelmus Antonius Meijer en Maria Johanna Wendholt.
  
Hij in de jaren twintig als pastoor naar [[Zeddam]]. In [[1925]] was hij een van de oprichters van de [[Harmonie Kunst na Arbeid]]. Hij heeft op 3 augustus [[1938]] de fundamenten van de nog te bouwen [[Mariakapel Vethuizen|Mariakapel]] in [[Vethuizen]] gewijd.
+
Hij was de achttiende [[Pastoors en kapelaans|pastoor]] na de Reformatie toen hij in [[1921]] [[Graaff, Cornelis de|pastoor de Graaff]] opvolgde in [[Zeddam]]. Hij toonde zich een knap organisator en onder zijn pastoorschap kwam het organisatieleven in de parochie tot grote bloei. Hij stichtte de langverwachte R.K. Jongensschool en een Huishoudschool en bouwde voor de vele organisaties het [[Parochiehuis]]. Het aantal parochianen nam in deze jaren zeer toe, waardoor het [[Kerken en kloosters|kerkgebouw te klein werd en de zielzorg in de zeer uitgestrekte parochie ook moeilijker werd.  Pastoor Meyer bevorderde dan ook ten zeerste de stichting van de nieuwe parochie Braammt.
 +
 
 +
In [[1925]] was hij een van de oprichters van de [[Harmonie Kunst na Arbeid]]. Hij heeft op 3 augustus [[1938]] de fundamenten van de nog te bouwen [[Mariakapel Vethuizen|Mariakapel]] in [[Vethuizen]] gewijd.
  
 
Hij stond in het [[Telefoonboek Zeddam 1935|telefoonboek]] van [[1935]] met telefoonnummer 28.
 
Hij stond in het [[Telefoonboek Zeddam 1935|telefoonboek]] van [[1935]] met telefoonnummer 28.

Versie van 6 apr 2010 om 20:47

Antonius Norbertus Maria Meijer werd geboren te Zwolle op 26 april 1867 als zoon van Wilhelmus Antonius Meijer en Maria Johanna Wendholt.

Hij was de achttiende pastoor na de Reformatie toen hij in 1921 pastoor de Graaff opvolgde in Zeddam. Hij toonde zich een knap organisator en onder zijn pastoorschap kwam het organisatieleven in de parochie tot grote bloei. Hij stichtte de langverwachte R.K. Jongensschool en een Huishoudschool en bouwde voor de vele organisaties het Parochiehuis. Het aantal parochianen nam in deze jaren zeer toe, waardoor het [[Kerken en kloosters|kerkgebouw te klein werd en de zielzorg in de zeer uitgestrekte parochie ook moeilijker werd. Pastoor Meyer bevorderde dan ook ten zeerste de stichting van de nieuwe parochie Braammt.

In 1925 was hij een van de oprichters van de Harmonie Kunst na Arbeid. Hij heeft op 3 augustus 1938 de fundamenten van de nog te bouwen Mariakapel in Vethuizen gewijd.

Hij stond in het telefoonboek van 1935 met telefoonnummer 28.

Het was gedurende zijn pastoraat dat in de Tweede Wereldoorlog de kerkklokken op last van de Duitsers uit de Sint Oswalduskerk werden gehaald.

Hij overleed op 13 januari 1947 op 79-jarige leeftijd.

Bronnen

Sjabloon:Onderwerp