Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Pennards, Hendrikus Wilhelmus Maria

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Pennards, Jopie)
Ga naar: navigatie, zoeken

Hendrikus Wilhelmus Maria (Joop) Pennards nam in november 1937 de kruidenierszaak van zijn schoonvader Heinrich Kinnaer over. De winkel was gevestigd in Molenstraat no 5 in 's-Heerenberg (toen Molenpoortstraat A 165, volgens het tijnsboek Woonhuis T.039). Na verloop van tijd werd het een VIVO-winkel, waar hij chocolade, biscuits, suikerwerken, sigaren, sigaretten, ranja C.P. en andere soorten likeuren, zalm, sardines, ansjovis, enz. verkocht als ook fruit in blik als abrikozen, peren en reine claudes. Alle soorten eerste klas fruit. Later verkocht hij alleen tabakswaren.

Vanaf november 1953 was er aan de kant van de Kellenstraat 2 was een grote automatiek. Een automatiek is een verkoopautomaat waarin bereid voedsel achter glazen deurtjes ligt. De consument kan zo'n deurtje na inworp van muntgeld openen en het product meenemen. In de automatiek van Pennards lag voornamelijk snoepgoed.

Joop werd 13 oktober 1895 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Johannes Petrus Pennards en Hendrika Maria Wicherink. Hij trouwde op 25 oktober 1920 in 's-Heerenberg met Maria Friederike Kinnaer, geboren op 17 augustus 1897 in Ratingen (Dld) als dochter van Heinrich Kinnaer en Adelheid Werger.

Joop was lid van de brandweer.

Zijn broers waren:

Kinaar (2).jpg
Kinnaer.jpg


Bronnen