Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Rulof, Antonius Christianus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Antonius Christianus (Anton, Teun) Rulof is in 1929 naar Amerika geëmigreerd. Hij werd op 23 februari 1909 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Hendrikus Franciscus Rulof en Christina Hulst. Hij was een broer van Jozef, Gerrit en Hendrik Rulof. De twee laatstgenoemden zijn ook naar Amerika geëmigreerd.

Rulof is op 3 maart 1929 met het passagiersschip Nieuw Amsterdam in New York aangekomen. Een jaar later, op 24 maart 1930, trouwde hij op 21-jarige leeftijd in Manhattan, New York, met de 18-jarige Johanna Helena Hullen. Zij was een Duitse, op 21 april 1911 geboren in Heilshorn, een dorp bij Bremen. Hun dochter Eleanore werd op 26 september 1932 in New York geboren. Bij de volkstelling van 1940 woonde Rulof met zijn vrouw en dochter in White Plains in de staat New York.

Na de Tweede Wereldoorlog had hij met zijn broer Hendrik (die zich in Amerika Henry noemde) in White Plains een uitgeverij, Rulof Brothers geheten. Zij verzorgden Engelse vertalingen van de boeken van hun broer Jozef en verwante literatuur zoals Jozef, a Life in Two Worlds, de vertaling van het boek Jeus van Leo Uittenbogaard.

Anton Rulof overleed in mei 1986 in Douglas, Colorado, 77 jaar oud. Zij vrouw was hem op 30 juni 1985 op 74-jarige leeftijd voorgegaan. Zij delen een graf op de Crown Hill Cemetery in Wheat Ridge, Colorado.

De lijst die vermeldt dat Anton Rulof op 3 maart 1929 met de Nieuw Amsterdam in de Verenigde Staten is aangekomen.


Bronnen