Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Thoben, John

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Op 26 april 2002 speldde burgemeester Appel John Thoben de versierselen op behorende bij de graad van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

John Thoben was sinds de oprichting van de Heemkundekring Bergh in 1982 een van de motoren van deze vereniging. Hij was decennia lang bestuurslid, eindredacteur van het lijfblad Old Ni-js en in de begintijd ook enige jaren secretaris. in 2009 eerde de vereniging hem daarom als ere-bestuurslid, iets waar hij terecht zeer trots op was.

John was tevens oprichter en voorzitter van de Stichting Genealogie en Geschiedenis tussen Rijn en IJssel. Daarnaast was hij een hartstochtelijk onderzoeker binnen het veld van de geschiedenis van het land van Bergh. In die hoedanigheid heeft hij tal van artikelen en boeken over dit thema geschreven, zoals "Het Kerspel Beek in de Liemers". Ook was hij voorzitter van de gemengde zangvereniging Bergh Opwaerts.

Tijdens de lintjesregen van 2002 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

John Thoben werd op 17 september 1922 geboren in Raalte. Hij overleed in Doetinchem op 18 januari 2016 in de leeftijd van 93 jaar.

Plaquette en bij behorende tekst bij de deur van de John Thobenzaal in het HKB huis

Verwijzingen