Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Wijngoed Montferland

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Wijngoed Montferland is ontstaan op boerderij 't Oerlegoed op de Wals, een buurtschap ten zuidwesten van Gendringen. Dit van oorsprong gemengde agrarische bedrijf schakelde in 2004 over op wijnbouw.

Het wijngoed heeft twee wijngaarden. De ene ligt op 2,5 hectare eigen grond bij boerderij 't Oerlegoed. De andere wordt sinds 2004 gepacht van Huis Bergh en beslaat 1,5 hectare op een zuidhelling tussen 's-Heerenberg en Stokkum.

Wijngaard 't Oerlegoed ligt op vruchtbare rivierklei, terwijl Wijngaard Kasteel Huis Bergh op schrale grond van zand en kiezel ligt. In beide wijngaarden worden de druiven op biologische wijze geteeld. In 2006 werd de eerste, bescheiden oogst binnengehaald. Sinds 2007 levert de oogst witte, rosé en rode wijnen op.

De wijnen worden gemaakt in de eigen wijnmakerij, die ook over een proeflokaal en een wijnkelder beschikt. De naam van een aantal wijnen is ontleend aan de graven van Bergh. Ze zijn op de markt gebracht met een etiket van het Wijngoed Montferland met een afbeelding van Huis Bergh, maar ook met een etiket van Wijngaard Kasteel Huis Bergh met reproducties van historische gravenportretten.

Een selectie wijnen van Wijngaard Kasteel Huis Bergh in
Wijnhandel-Slijterij Bosch

Het kistje op de foto bevat:

Verder zijn er:


Locatie Wijngaard 't Oerlegoed

Bezig met het laden van de kaart...

Locatie Wijngaard Kasteel Huis Bergh

Bezig met het laden van de kaart...

Bron