Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bronkhorst, Willie

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Willie Bronkhorst)
Ga naar: navigatie, zoeken

Willie Bronkhorst is geboren in 1952 in Stokkum op het ouderlijk huis aan de Pastoor van Sonsbeeckstraat 52 (toen Kerkweg 74).

Willy Bronkhorst

Hij werkt nu dagelijks als opzichter/inspecteur ergens op een locatie in Nederland en is ontwerper van een aantal woonhuizen en bijzondere gebouwen, zoals de Mariakapel in Stokkum, gebouwd in 1999.

Hij is en was ondermeer medeoprichter en secretaris van de jongerenclub De Schorpioens van 1966 tot 1971 en bouwer en uitbater van uitgaansgelegenheid 't Zolderke.

Willie Bronkhorst is tevens redacteur van het Stokkumse nieuwsblad De Zandhaas en samen met Henk Harmsen schrijver van het boek Stokkum: uit de historie van dorp en omgeving uit 1973. Hij publiceerde een aantal malen in Old Ni-js, het lijfblad van de Heemkundekring Bergh. Hij leverde een extra bijdrage in het Stokkum-nummer van november 2003. Van 1975 tot 1978 werkte hij mee aan het boek Bergh; Heren, Land en Volk, uitgegeven in 1979. Hij schreef het hoofdstuk over de ligging van de Berghse bezittingen in 1727. Daarvoor tekende en reconstrueerde hij een kaart van de situatie in die tijd van 's-Heerenberg, Stokkum en Lengel.

Willie Bronkhorst was tevens lid van de Welzijnscomissie van de gemeente Bergh en secretaris van de Adviescommissie Stokkum.

In de jaren '80 deed hij onderzoek naar de bewoningsgeschiedenis van Stokkum en stamboomonderzoek voor diverse Stokkumse families.

In 1994 was hij prins carnaval van de Leertrekkers in Stokkum. Als hobby schildert hij met olieverf Montferlandse landschappen, portretten en stillevens. Hij exposeerde zijn schilderstukken in maart 2005 in de Openbare Bibliotheek van 's-Heerenberg.

In 1980 huwde Willie met Jolande Brusche uit Doetinchem en veranderde het oude huis in een bijna volledig nieuw woonhuis. Willie en Jolande hebben twee zonen, Caspar en Roderick.