Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !
Hutspötje: verschil tussen versies
k |
|||
Regel 2: | Regel 2: | ||
Op een groot bord werd een verse worst in het rond gelegd en daar bovenop nog wat anders van de slacht, bijv. een stuk | Op een groot bord werd een verse worst in het rond gelegd en daar bovenop nog wat anders van de slacht, bijv. een stuk | ||
− | zelfgemaakte bloedworst, leverworst. En verder nog wat (kon variëren, misschien hoofdkaas | + | zelfgemaakte bloedworst, leverworst. En verder nog wat (kon variëren, misschien hoofdkaas / [[zwaardemaag]], metworst enzovoorts). |
Dat bord met het vlees erop werd ingepakt in een theedoek. | Dat bord met het vlees erop werd ingepakt in een theedoek. | ||
{{Onderwerp|Folklore|Slachten}} | {{Onderwerp|Folklore|Slachten}} |
Versie van 21 nov 2007 om 17:26
Na de slacht kregen de pastoor en de meester een hutspötje (ook wel hutselpot genoemd). En verder bracht men wel eens een hutspötje naar iemand die veel voor je deed (of gedaan had) of iemand die lang ziek was.
Op een groot bord werd een verse worst in het rond gelegd en daar bovenop nog wat anders van de slacht, bijv. een stuk zelfgemaakte bloedworst, leverworst. En verder nog wat (kon variëren, misschien hoofdkaas / zwaardemaag, metworst enzovoorts).
Dat bord met het vlees erop werd ingepakt in een theedoek.