Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Algemene Begraafplaats 's-Heerenberg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Alg Begraafplaats sHb (1).jpg

De Algemene begraafplaats in 's-Heerenberg ligt aan het noordelijke gedeelte van de Plantsoensingel Noord en wordt verder omsloten door de Oude Doetinchemseweg, de Maria van Nassaulaan en de Lutgardastraat.

De begraafplaats is in 1930 of kort daarvoor aangelegd als rooms-katholieke begraafplaats ter vervanging van het nabijgelegen zogenaamde oude kerkhof.

In het najaar van 1990 heeft het kerkbestuur van de Sint Pancratiusparochie het beheer van de begraafplaats overgedragen aan de gemeente Bergh. Daarna was het geen katholieke begraafplaats meer, maar een algemene begraafplaats.

Na de overname heeft de gemeente meerdere graven geruimd. Een aantal hiervan was van oorlogsslachtoffers uit Kamp Rees. Ook het verzamelgraf van religieuzen waaronder pastoor Horsthuis, pastoor Gribnau en enkele Zusters Franciscanessen van Heythuysen helemaal achteraan op de begraafplaats, werd geruimd. De beeldengroep op dit graf werd toen verplaatst naar het midden van de begraafplaats.

De Categorie:Algemene Begraafplaats 's-Heerenberg geeft een lijst van personen die op deze begraafplaats begraven zijn of zijn geweest en die een pagina op Berghapedia hebben.

Het verzamelgraf van religieuzen voor 1990
De beeldengroep van het verzamelgraf van de religieuzen na 1990

Luchtfoto en kaart

Een luchtfoto uit 1958 met het Zandgat
en linksonder de begraafplaats
Bezig met het laden van de kaart...

Links