Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bakkerij Dijkman

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Jubileum Bakkerij Dijkman.jpg
Henri Dijkman en Miriam Blom ontvangen uit handen van burgemeester De Baat het Hofleveranciersschild (Foto: Marlous Velthausz / Montferlandjournaal)

Sinds 1895

Bakkerij Dijkman werd in 1895 begonnen door Henricus Johannes Dijkman. In september 2020 vierde deze "Echte Bakker" aan de Molenpoortstraat in 's-Heerenberg zijn 125-jarig bestaan. De bakkerij was daarmee de oudste nog bestaande middenstander in de stad. Bij het 125-jarig bestaan is de bakkerij onderscheiden met het predicaat "Hofleverancier" - als enige in de gemeente Montferland. Het hofleveranciersschild hangt inmiddels trots boven de winkel.

Ter gelegenheid van het jubileum bracht Bakkerij Dijkman in samenwerking met de Heemkundekring Bergh een verzamelalbum uit waarin meer dan tweehonderd plaatjes met afbeeldingen uit de geschiedenis van Bergh geplakt kunnen worden.

In de eerste Nieuwsbrief van de Foto- en filmgroep over Sabotage op de Torenmolen staat Bakkerij Dijkman op de lijst van personen en bedrijven waar heel veel medewerking van werd ontvangen.

Adres

Molenpoortstraat 2
7041BG 's-Heerenberg
Telefoon: 0314-661320
Email: dijkman@echtebakker.nl

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Zie ook