Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bergh Beton

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het in de volksmond als "betonfabriek" bekende bedrijf Bergh Beton stond op de hoek van de tegenwoordige Ulenpasweg en de Immenhorst in 's-Heerenberg .

Enkele werknemers waren Gerrit Peters, Wim Arendsen en Nieling uit Stokkum. Directeur in de jaren 60 en 70 was P. van der Vossen(?).

In november 1965 werd Bergh Beton opgekocht door de Betonwarenindustrie en handelsmaatschappij Rheden N.V.(Rheden Beton).

In 1955 startte de heer J.W. Florijn uit Geesteren zijn betonfabriek te Rheden en in 1965 waren daar zo'n 48 mensen aan het werk.

In 's-Heerenberg werkten zo'n 12 mensen aan het vervaardigen van betonklinkers, voornamelijk voor de Duitse markt.

Het bedrijfsterrein van 30.000 m² is in 2001 door Kremer gekocht. Kremer heeft op dit terrein in 2008/2009 zijn nieuwe hoofdkantoor met bedrijfshallen gebouwd (Ulenpasweg 2B) en een deel van het terrein verkocht (Ulenpasweg 2D, E en F, Industriestraat 1C en Nijverheidsstraat 1, 1A, 1B).

Tekening bergh beton.jpg
Personeel van Bergh Beton, v.l.n.r. Ankie Derksen, Cees de Graaf, Gerrie van Halteren, Gerrie ter Horst, Henk Eijt, Paul Warthuysen †, Walter Muller, Alexander Giezenaar en John Steinvoort