Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bovendorpsstraat

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Inkijk in de Bovendorpsstraat

Vroeger heette de Bovendorpsstraat in Zeddam samen met de Benedendorpsstraat kortweg Dorpsstraat. De straat loopt van de kruising met de Kilderseweg, de Benedendorpsstraat en de 's-Heerenbergseweg naar de Beekseweg (N335).

Aan de Bovendorpsstraat staan de RK St. Oswalduskerk (huisnr. 8), de Rosmolen (nr. 21) en de Torenmolen (nr. 14).

In Brinks Pannenkoeken (nr. 7) was ooit het gemeentehuis van de gemeente Zeddam gevestigd. In de voormalige pastorie naast Brinks Pannekoeken zit tegenwoordig Bed and Breakfast Zeddam (nr. 5).

Naast de pastorie van de Hervormde kerk (Ettemastraat 1) ligt het Imminkhuis (huisnr. 8a). Op de parkeerplaatsen bij het Imminkhuis staat een openbare laadpaal voor elektrische auto's; deze parkeerplaatsen liggen tegenover nr. 11 Pas Reform.

  • Op nr. 2a zat in de 50er en 60er jaren het Pension Keurntjes van J.W. Keurntjes. Dit was een horeca-pension met 4 kamers.
  • Huis nr. 10 had in de 50er en 60er jaren de naam " 't Kempke"; eigenaar Th. Kuster verhuurde in die tijd drie vakantiehuisjes in zijn achtertuin.
  • Op nr. 11 bevind zich het hoofdkantoor van het bedrijf Royal Pas Reform Hatchery Technologies, een producent van broedmachines, met vestigingen in Doetinchem, Brazilië, Rusland en de Verenigde Staten. Het bedrijf is ontstaan in 1919, toen Gerrit Pas zijn eerste broedmachine ontwikkelde.
  • Op nr. 25 zat in de 50er en 60er jaren het Pension Berma van L. Lanke. Dit was een horeca-pension met 5 kamers.
  • Buiten de bebouwde kom, voorbij huisnr. 29, staat het oorlogsmonument van Zeddam. Aan de overkant, op nr. 18, is manege True Horsemanship gevestigd.


Kaart

Bezig met het laden van de kaart...