Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Brohm, John

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 11 okt 2022 om 08:04 (redactie)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
John brohm 120.jpg

John Brohm bezocht het gymnasium van het Aartsbisschoppelijk Kleinseminarie in Apeldoorn en studeerde daarna achtereenvolgens theologie aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zijn vakken waren pastoraal-theologie en christelijke gemeenschapsopbouw. Hij rondde deze studies af met een doctoraaldiploma theologie. Van 2005 tot 2007 volgde hij de postdoctorale opleiding diaconie aan het Luce Instituut van de Universiteit Tilburg, locatie Utrecht.

Hij was vanaf 1975 achtereenvolgens werkzaam als docent godsdienstwetenschappen aan de St.Paulus M.A.V.O. en de scholen voor Havo en VWO van de Ludgerstichting te Doetinchem en Silvolde (Isala en Ludgercollege). Hij werkte tien jaar als jeugdpastor in de Achterhoek, onder meer in de Emmausparochie te Lengel en 's-Heerenberg-Oost. In deze tijd werd hij ook voorzitter van het Jeugdcentrum Bergh, dat van naam veranderde in Kolping jeugdcentrum Bergh.

Verder werkte hij vijftien jaar als basispastor en diaken te Amersfoort, drie jaar als oecumenisch opbouwwerker in de vinexlocatie Leidsche Rijn, vijf jaar als beleidsmedewerker diaconie voor het aartsbisdom Utrecht en tien jaar als medepastor in het pastorale team voor christelijke gemeenschapsopbouw in Woerden en omstreken. Sinds september 2013 ondersteunt hij parochies en groepen op afspraak als pastoraal consultant, coach en begeleider.