Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

St.Paulus M.A.V.O.

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Leraren Mavo 1980. boven vlnr: August Schmitz, Gerrit Korn, Theo Visser, Sjef van de Boorn, Gerrit Kormeling, Gerard Bos, Bram den Boer en Ton Horstman. Midden vlnr: José de Bruin, Jan Arntz, Wim Woerde en Nol Schrijvers. Onder vlnr: Michiel (alias Bartje) Cillessen, Toon van Rooy, Pim van Damme en Dorien Jansen. Foto Carlo Schmitz

De Sint Paulus M.A.V.O. in 's-Heerenberg was in de jaren 50 en 60 als r.-k. U.L.O. gehuisvest in het hoofdgebouw aan het Gasthuisplein. Achter dit hoofdgebouw was een houten noodlokaal. Een ander noodgebouw stond achter het oude politiebureau. De latere r.-k. M.A.V.O. was van 1968 t/m 1994 gelegen aan de Willem van den Berghstraat 1.

Samen met vier andere scholen — de r.-k. kleuterschool te Stokkum en de Mgr. Beckers L.T.S. en de openbare kleuterschool te 's-Heerenberg en de Kolkstedeschool te Beek — werd deze school geopend tijdens de Bouwweek Bergh 1968 door staatssecretaris mr. J.H. Grosheide.

De school is voor circa 1,3 miljoen gulden gebouwd door bouwbedrijf Welling uit Didam naar een ontwerp van architect Van Remmen uit Velp.

In 1989 werd het 40-jarig bestaan gevierd met een grootse reünie. De school werd in 1994 opgeheven. Tegenwoordig is dit het Welcom - Willem van den Bergh Centrum.

Leerkrachten

Leraren62.jpg

Gebouwen

Het oude politiebureau
De oude school aan het Gasthuisplein


Kaart

Bezig met het laden van de kaart...