Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Cafetaria Litjes

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Cafetaria Litjes in 's-Heerenberg is een bekende horecaonderneming, gevestigd aan de Oude Doetinchemseweg 5.

Het bedrijf kent al een vrij lange geschiedenis en bestaat al sinds 1984. De grondleggers van het bedrijf waren Tonnie en Leonie Litjes. Samen begonnen zij in 1976 met een frietwagen op diverse markten. In 1984 werd een oude supermarkt aan de Lengelseweg 45 verbouwd tot voor die tijd een hypermoderne cafetaria. De opening op 28 februari 1984 liep uit tot een 's-Heerenbergs evenement, de politie moest er aan te pas komen om het in groten getale gekomen publiek in goede banen te lijden. Al met al was de openingsstunt om 3 uur gratis friet te verstrekken een geweldig succes. Sinds 1987 is Nancy bij haar vader en moeder in de zaak gaan werken, zus Joyce volgde in 1994.

In 1998 werd het huidige pand aan de Oude Doetinchemseweg 5 (op de hoek met het Kruisstuk) aangekocht en na een grondige verbouwing in maart 1999 geopend. Eind 1999 volgde de opening van café 't Olde Veld. In 2005 werd de huidige ijshoek gerealiseerd. De ingang van het café en van de ijshoek zitten aan het Kruisstuk. In het pand aan de Oude Doetinchemseweg 5 zat voorheen café de Sportvriend.

In 2008 is een verbouwing uitgevoerd en heeft de zaak het uiterlijk gekregen zoals het er nu uitziet. In januari 2011 namen Nancy en haar partner Jurgen samen de zaak van pa en ma over.

In 2020 is Café 't Olde Veld gesloten; de ruimte is nu bij de cafetaria getrokken.