Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Fris van de Draod

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Fris van de Draod is een komisch duo uit Zeddam.

Dat de cultuur van en waardering voor zingen (in een koor) een grote uitstraling kan hebben naar allerlei vormen van muzikaliteit is overduidelijk te zien in een plaats als Volendam. Hetzelfde is het geval met Zeddam. Het Jongerenkoor Zeddam uit de jaren 60 en 70 bleek ook daar een kweekvijver van veel muzikaal talent. Zingen wordt daar nog steeds met een grote 'Z' geschreven. In een podcast hebben we een ontmoeting met twee rasechte Zeddammers. Vriendschap, humor en muziek zijn voor Lau Bisselink en Toon Hebing de drijfveren om hun leven kleur te geven.

Ooit waren ze lid van het jongerenkoor Zeddam, maar nu vormen ze al vele jaren het duo Fris van de Draod. Nog steeds zijn ze lid van het koor Weerklank, een voortzetting van het fameuze jongerenkoor. Van het koor Weerklank hebben we ook opnames in de kerstpodcast van 2006.

De liefde voor je eigen dorp, de wereld met een humoristisch oog bekijken, mensen op het verkeerde been zetten, het Liemers/Zeddams dialect met verve uitdragen, dat zijn enkele kenmerken van hun liedjes en sketsjes. Kwaliteiten waar wij van mogen genieten en die we moeten koesteren.
Geniet in deze podcast van dit komische en gemuudelijke duo en... ze zijn altijd te boeken.

Lau en Toon zijn lid van verdienste van carnavalsvereniging de Paverts.