Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Ir. B. Kersjesweg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Ir. B. Kersjesweg is genoemd naar Bernard Kersjes (18491934)

In 1962 werd deze naam vastgesteld voor een weg in Braamt, maar werd in 2005 gegeven aan het deel van de nieuwe N316 langs Zeddam en Vinkwijk. De weg kwam in 2008 gereed en loopt van de rotonde met de Zeddamseweg en de Vinkebroeksestraat naar de rotonde met de Terborgseweg en de Burgemeester Van Breemenweg.

De weg ligt vrijwel geheel op het grondgebied van Zeddam, alleen de noordelijk rotonde ligt half in Braamt. Iets ten noorden van deze rotonde ligt oostelijk van de Zeddamseweg een zijweg die ook de naam Ir. B. Kersjesweg heeft. Aan deze zijweg ligt slechts één adres met huisnummer 5; deze boerderij is gebouwd in 1951; het perceel met de boerderij bevindt zich nog juist in Braamt. Op dit adres bevindt zich de firma MTS Teeuwsen-Hulleman / MTS Teeuwsen, een makelaardij die ook tijdelijke woonruimte en drie vakantieboerderijen verhuurt.

Bij de aanleg is de Vinkebroeksestraat doorsneden. De Holthuizerstraat is met een brug over de weg gevoerd; aan de oostkant van deze brug en de weg is een nieuwe verbindingsweg naar de Vinkebroeksestraat aangelegd. Het gedeelte van de Vinkebroeksestraat ten westen van de Ir. B. Kersjesweg is hernoemd tot Vinkwijk; dit betreft de huidige huisnummers Vinkwijk 7 t/m 10, die dus voor 2008 aan de Vinkebroeksestraat lagen. De Vinkebroeksestraat begint daardoor op huisnummer 5.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...