Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Kamp (boerderij H'berg)

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Kamp is de naam van een voormalige boerderij aan de Plantsoensingel Midden 2 (voorheen B103) en is circa 1910 gebouwd in opdracht van Willem Carel Wilmes te 's-Heerenberg. In 2001 was de functie woonhuis / leegstaande winkel (geen monument). De naam stond op de gevel.

De hoofdvorm van deze boerderij is nog oorspronkelijk, maar voor het overige heeft het pand zijn oorspronkelijke karakter verloren. De gevels van het voorhuis zijn volledig nieuw opgetrokken in een modernere steen. Het achterhuis werd ingericht tot supermarkt, waarbij de gevelopeningen veranderd zijn.

Voordat de supermarkten De Heto en De Boer in deze voormalige boerderij hun supermarkt vestigden, heeft Wouter te Boekhorst zijn meubelzaak vanaf de Zeddamseweg hier ondergebracht.

De meubelzaak op de Zeddamseweg werd overgenomen door de heer W. Heuthorst die er een zaak in radio en tv. apparatuur, witgoed, verlichting, etc. begint, deze heeft reeds zaken in Ulft en Gendringen, aldus De Gelderlander 5 november 1976.

Thans heeft Te Boekhort zijn meubelzaak in Zevenaar, omdat er geen uitbreidingsmogelijkheden waren in 's-Heerenberg.

Het pand is ook gebruikt door de carnavalsgroep 3xNIX voor het bouwen van hun carnavalswagen.

De supermarkt De Boer is in 1997 naar de nieuwbouw aan het Stadsplein 71 verhuist; in hetzelfde jaar veranderde de naam in Super de Boer. Super de Boer is in 2011 overgenomen door de Jumbo supermarktketen.

Sloop

In 2010 is het pand gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw van de nieuwe De Boer, SuperDeBoer en later de SuperCoop supermarkt.
De SuperCoop is (anno 2023) een Plus.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Bron