Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Kleinpenning, Gerardus Leonardus Maria

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Gerardus Leonardus Maria (Gerard) Kleinpenning is de auteur van het boek Vijf eeuwen handel en wandel van de familie Kleinpenning 1510-2001. Hij werd op 21 november 1959 geboren in Doetinchem als zoon van Franciscus Petrus Henricus Kleinpenning en Aleida Bernardina Johanna Gries. Hij groeide op in Zeddam.

Op 29 mei 1987 trouwde hij in Arnhem met Maria Theodora Wilhelmina (Marijke) Heuvel. Zij hebben twee zoons.

Gerard studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht, waar hij op 15 oktober 1993 promoveerde op het proefschrift Structure and content of racist beliefs. An empirical study of ethnic attitudes, stereotypes and the ethnic hierarchy.

De aanleiding voor zijn boek over de familie Kleinpenning was een stamboom die zijn grootvader Willem Kleinpenning in 1949 toegestuurd had gekregen. Hierin werden zo'n 290 leden van vooral de Amsterdamse tak vermeld. In de jaren negentig besloot Gerard deze stamboom aan te vullen, waarbij van het een het ander kwam. Het resultaat is een familiegeschiedenis over meer dan 1700 personen uit zestien generaties die een periode van vijf eeuwen bestrijken. Hij presenteerde het boek op 2 juni 2001 in cultureel centrum 't Eiland in zijn woonplaats Duiven.

Bronnen