Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Krus, Joannes (1896)

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
75 jaar St Jan Kilder 0006. Krus, Kilder.jpg

Joannes Krus is 2 maart 1896 geboren in Beek als zoon van Albertus Krus en Gerritje Lucassen. Hij trouwde op 21 oktober 1920 met Willemina Hendrika Koster, geboren te Wehl, dochter van Johannes Nicolaas Koster en Johanna Jordens. (In het bevolkingsregister staat zij als Köster vermeld.)

Jan Krus komt in het bevolkingsregister voor als hoefsmid en in de trouwakte als grofsmid. Zoon Albertus Johannes (geboren 31 december 1922) zette de zaak voort als smederij en rijwielhandel en winkel in luxe- en huishoudelijke artikelen. Lang kon men er terecht voor bijvoorbeeld carbid, weckflessen en landbouwgereedschap dat elders in het land niet meer verkrijgbaar was, zoals een zichtesnaord.

De winkel is in Kilder op de hoek Hoofdstraat-Zinderberg naast Bartje.

In het Adresboek 1935 wordt Kilder 83 als adres genoemd. Dit nummer saat ook in het bevolkingsregister. In de periode 1910-1937 is in het bevolkingsregister nog geen andere persoon met huisnummer 83 gevonden. Wel is de echtgenote van smid Janssen (Grada Johanna Lukassen) in 1919 overleden. Jansen had huisnummer 71. Een eventuele familieverband tussen de moeder van Krus en echtgenote van Jansen moet nog uitgezocht worden.