Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Rietveld Lyceum

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Rietveld Lyceum is een middelbare school in Doetinchem. De school is in de jaren 90 vernoemd naar Gerrit Rietveld, de bekende architect die het huidige hoofdgebouw heeft ontworpen. De oude naam van de school is Gemeentelijke Scholen Gemeenschap Doetinchem (GSGD).

De school telt ongeveer 1000 leerlingen en ligt aan de Kruisbergseweg. De school biedt onderwijs aan op de niveaus VWO, HAVO en VMBO.

Het Rietveld Lyceum staat bekend om de aparte mogelijkheden die het biedt aan leerlingen met speciale talenten. Dit kan zijn op het gebied van sport, maar ook op het gebied van muziek of kunst.

Vanuit Bergh gaan veel leerlingen naar het Rietveld Lyceum. Dit heeft onder andere te maken met het openbare karakter van de school, alsmede de speciale faciliteiten die de school biedt.

Geschiedenis

  • Tot in de jaren 90 droeg het Rietveld Lyceum de naam Gemeentelijke Scholengemeenschap Doetinchem, ook wel afgekort als GSGD.
  • Tot in 2004 werd ook les gegeven in de vlakbij gelegen villa Ruimzicht. Dit gebouw is echter gerenoveerd om er een hotel van te maken.
  • In 2006 is er een verbouwing geweest, waarbij zeven nieuwe lokalen ontstonden. Naast de lokalen is er een fluisterruimte en een stilteruimte zodat leerlingen rustig zelfstandig kunnen werken met de mogelijkheid een computer te gebruiken.
  • Het Rietveld maakt nu ook plannen voor een nieuwe verbouwing. Totdat de nieuwe lokalen in gebruik kunnen worden genomen, vinden er lessen plaats in noodlokalen. Deze worden ook wel Het witte huis of Nieuw Ruimzicht genoemd.