Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Ttv MvR

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Het 1e, 2e en 3e kampioen in 1954: Boven vlnr: Gerrit Körmeling, Eduard te Pas en Robert Dunnwald.
Onder: ?, Ton Kuper, Harrie Bosch jr., ?, Tonnie Bod en Harrie van der Heide.

De drie gebroeders Van Uhm die in Hotel de Molenpoort een tafel hadden staan, nodigden de heer Eduard te Pas uit om eens te spelen. Hierbij is het idee geboren om een tafeltennisvereniging op te richten.

Tafeltennisvereniging MvR uit 's-Heerenberg bestaat al sinds 1949. De heren E. te Pas, H. en Th. Vink en Gerrit Körmeling zijn daarmee gestart.

Aanvankelijk werd er onder meer gespeeld in Hotel Welvant, de gymzaal behorende bij de Willibrordusschool aan de Oude Doetinchemseweg, met spelers als Frans Geerling, Joop Heuveling, Hans Angenent, Jan Heinst, Ton Meijer , Hans Meijer en Hennie (Henneke Ebbing). Frans Geerling was vele malen Kampioen van Oost-Gelderland en won vele toernooien. In 2008 heeft de vereniging onderdak gevonden in het sportcomplex Montferland en maakt ook nog gebruik van de gymzaal van de Mariabasisschool.

Ttv MvR was de eerste vereniging die uit het oosten des lands in de landelijke Overgangsklasse terecht is gekomen (team Tonnie Bod, Robert Dunnwald en W. Bosman - ongeslagen kampioen 1957-1958).

Het duo Robert Dunnwald met Gerrit Körmelink is een paar jaar achtereen kampioen van Oost-Gelderland geweest.

Voorzitter Gerrit Körmelink (van 1949 tot 1958), penningmeester Eduard te Pas (van 1949 tot 1958) en voorzitter vanaf 1958, Robert Dunnwald. In 1974 is de heer J. Heuveling voorzitter.

MvR Eduard te Pas.jpg

Externe link