Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Oranjefeesten Zeddam: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '===Het programma van de bevrijdingsfeesten in 1955=== In 1955, toen tien jaar bevrijding werd gevierd, waren de meeste feestelijkheden van het [[Oranjecomité]…')
 
k (Bronnen: interne link)
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 5: Regel 5:
  
 
==Bronnen==
 
==Bronnen==
* 125 jaar Katholiek Onderwijs Zeddam
+
*[[125 Jaar katholiek onderwijs Zeddam]]
  
{{Onderwerp|Oranjeverenigingen|Zeddam}}
+
[[Categorie:Oranjeverenigingen]] [[Categorie:Verenigingen Zeddam]]

Huidige versie van 27 jul 2020 om 12:03

Het programma van de bevrijdingsfeesten in 1955

In 1955, toen tien jaar bevrijding werd gevierd, waren de meeste feestelijkheden van het Oranjecomité op 5 mei. Zaterdag 30 april was wel de rookwedstijd.

Op het affiche van toen staat te lezen: ’s-Avonds 8 uur in hotel Het Kegelhuis: Rookwedstijd voor Dames en Heren. Deelnemerskaarten à 25 ct. Verkrijgbaar aan het Hotel. De spelonderdelen op het terrein bij J. Hoogland aan de Benedendorpsstraat op donderdag 5 mei waren: Getallenprik, Kubusduwrace, Busloop, zig-zagblindklim, rugsteunrace, boetballen, vlagklimmen, zoek me op, gieteindrace, flesduwrace, list-rij-loop, hordenloop, briefposten, stoelendans en familie-estafetteloop. Vanaf de Padevoort was er een optocht van groepen en versierde wagens en fietsen. In de Bovendorpsstraat was de zeepkistenrace. In 1956 was het normale programma voor Koninginnedag met kinderspelen en als onderdelen voor scholieren: vliegende schotel, blaaslaan, home-trainer, voetballen (jongens) en electro-contact, ringsteken per fiets of ponywagen en diep-duikaquarium (meisjes). Ook voor ouderen waren al deze spelen, behalve het ringsteken. Voor verloofde paren was er page-rijden. Kinderen hoefden in 1956 geen kopjes van thuis mee te brengen; bekers werden verstrekt.

Bronnen