Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Uhm, Hendrikus Marinus Catharina van: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Kellenstraat 28)
Regel 25: Regel 25:
  
  
[[[Categorie:Uhm en Uum]] [[Categorie:Burgergevangenen in WO II]] [[Categorie:Voetbal 's-Heerenberg]] [[Categorie:Carnaval 's-Heerenberg]] [[Categorie:'s-Heerenberg Kellenstraat]] [[Categorie:Handelaren]] [[Categorie:Algemene Begraafplaats 's-Heerenberg]]
+
[[Categorie:Uhm en Uum]] [[Categorie:Burgergevangenen in WO II]] [[Categorie:Voetbal 's-Heerenberg]] [[Categorie:Carnaval 's-Heerenberg]] [[Categorie:'s-Heerenberg Kellenstraat]] [[Categorie:Handelaren]] [[Categorie:Algemene Begraafplaats 's-Heerenberg]]

Versie van 7 apr 2024 om 14:58

Hein van Uhm (Hendrikus Marinus Catharina) van Drankenhandel Van Uhm aan de Molenpoortstraat 10 en De Bleek 1 had ook een nevenbedrijf aan de Kellenstraat 28 te 's-Heerenberg.

Hein werd op 28 januari 1915 geboren in Stokkum als zoon van Theodorus Johannes van Uhm en Anna Christina Damen.

Hij trouwde op 29 april 1947 in ’s-Heerenberg met Aleida Catharina Maria ten Have, geboren op 11 maart 1919 in ’s-Heerenberg als dochter van Gerhardus Hendrikus Maria ten Have en Helena Olijhoek.

Hij overleed op 23 januari 1996, 80 jaar oud. Zijn vrouw overleed op 1 juli 2007, 88 jaar oud. Zij werden beiden begraven op de Algemene Begraafplaats in 's-Heerenberg.


Hein was voetballer en gedurende een lange periode secretaris van voetbalvereniging MvR. Hein I was in de jaren 1961, 1962 en 1970 prins van d' Olde Waskupen.

Door de oorlog kwam er een einde aan zijn voetballoopbaan. Vier maanden heeft hij in Duitse gevangenissen doorgebracht in Emmerik en Kleef. Hij was verooreeld tot dwangarbeid in Polen, maar kreeg scheurbuik. Fassin en dokter Dael hebben er toen voor gezorgd dat hij vrijkwam. De reden voor zijn veroordeling was het feit dat hij weigerde om gedwongen in een fabriek in Duitsland te werken.

Th. van Uhm,
Kerkblad voor Bergh, 1922
Th v uhm.jpg
Th. van Uhm, ijsfabriek en zaak aan de voorkant van de Molenstraat (tegenwoordig Molenpoortstraat 50, bouwjaar 1920).
Prins Hein, '61 '62 en '70

Bron