Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Cedric Mardonstraat

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Van rechts naar links Clemens Harmsen, Caroline Mardon (nicht van Cedric Mardon), burgemeester Ina Leppink-Schuitema en Arjan ter Bogt, directeur-bestuurder van Woningstichting Bergh

De Cedric Mardonstraat in Kilder begint op de kruising met de Sportlaan en de Bergastraat en loopt in vervolgens in een rechthoek om een blok huizen om weer bij het begin uit te komen.

De straat is genoemd naar Pilot Officer Cedric Hall Mardon. Hij was de piloot van Britse bommenwerper die op 15 april 1942 bij Kilder is neergestort. In maart 2013 werd op het voormalige sportveld in Kilder begonnen met de bouw van een aantal huizen. Ter nagedachtenis aan Mardon kreeg de nieuwe straat waaraan deze huizen staan, de naam Cedric Mardonstraat.

Het idee voor de straatnaam is voortgekomen uit het werk van Clemens Harmsen. Sinds hij Mardons levensverhaal heeft achterhaald, vertelt hij hier om de twee jaar over in groep 7/8 van basisschool Laetare in Kilder. In 2012 vroeg een van de leerlingen waarom er geen straat naar Cedric Mardon was vernoemd. Toen de gemeente kort daarop om voorstellen vroeg voor de straatnaam in de nieuwbouw op het voormalige Kilderse sportveld, was de beslissing gauw genomen.

Op 28 maart 2014 onthulde Caroline Mardon, Cedrics nicht, het straatnaambord officieel samen met de kinderen die de straatnaam bedachten.

De huizen in de straat zijn gebouwd tussen 2013 en 2020.

Het sportveld dat sinds 1966 op deze plek lag is in 2011 vervangen door een nieuw veld ten noordwesten van de bestaande sportvelden. Daardoor heeft Kilder nog steeds drie velden.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...