Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Dahliastraat

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Dahliastraat is een straat in de bloemenbuurt van 's-Heerenberg. De straat is niet direct verbonden met de andere straten van de Bloemenbuurt. De straat begint op de kruising met de Oude Doetinchemseweg en het Kruisstuk en eindigt op de T-splitsing met de Plantsoensingel Noord.

In 1959 woonden hier:

  • P.J.W. Hendriksen 3
  • H.Th. Peters 4
  • M.J. Collé en W.J. van Kempen 5
  • A.L. Jongh 7
  • B.H. Giezenaar 9

Een bijzonderheid zijn de huizen nrs. 8 t/m 22. Dit zijn twee blokken van vier drive-in woningen. De drive-in kant van de huizen zit in de souterrains aan de achterkant (zuidkant) en is toegankelijk via de inrit tussen nr. 14 en 16. De voordeur zit echter gewoon aan de voorzijde, dus aan de kant van de Dahliastraat. Vanaf de Dahliastraat zien de huizen eruit als "gewone" huizen met een etage en een zolder; in tegenstelling tot wat voor drive-in woningen gebruikelijk is hebben de huizen dus geen plat dak. De huizen zijn gebouwd in 1960 en waren voor zover bekend de eerste woningen van dit soort in de gemeente Bergh.
Ten zuiden van deze woningen bevind zich nog een openbaar plantsoentje / grasveldje, vrijwel omsloten door achtertuinen van andere huizen.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...