Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Dickinson, Kenneth

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Het graf van Dickinson op het kerkhof van Kilder

Sergeant Kenneth Dickinson (21) uit Rodbourne Cheney in het Engelse graafschap Wiltshire was de boordwerktuigkundige van Lancaster JB672 die op 22 mei 1944 neerstortte in Kilder. Zijn ouders waren Walter en Florence Dickinson.

Dickinson en zijn bemanning waren nog maar drie weken eerder bij hun onderdeel, 630 Squadron, aangekomen. Hun eerste operationele vlucht maakten zij op 11 mei, maar het is (nog) niet bekend met welke Lancaster (in elk geval niet met JB672). Daarna volgden twee vluchten met JB672; op 19 en 21 mei.

Hij ligt als Commonwealth War Dead begraven in Graf 2 op het kerkhof van Kilder. Op 4 december 1946 is zijn graf door officieren van de RAF geopend met het doel zijn identiteit te bevestigen. Vier van de vijf overige graven van de bemanningsleden van Lancaster JB672 werden op die dag eveneens geopend. Het graf van piloot Smith was al op 17 oktober 1946 geopend. In alle gevallen werd de identiteit bevestigd op grond van kentekens in de kleding.

De reden voor de grafopening is onbekend, maar kan zijn dat er onduidelijkheid bestond over de grafnummering. Klik hier om daar meer over te lezen.

Het heeft nog tot 1948 geduurd voor hij officieel dood werd verklaard. Hieraan ging een langdurig proces vooraf dat waarschijnlijk net zo is verlopen als bij de bommenrichter van zijn vliegtuig, William Baxter.

Dickinsons naam staat op de plaquette bij het Canadese kanon op de Bleek in 's-Heerenberg.


Bronnen