Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Doornebosch, Joop

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Joop doornebosch.jpg

Joop Doornebosch werd op 2 februari 1948 geboren in Nederlands-Indië. Hij bracht zijn jeugd door in 's-Heerenberg, waar hij in de Nieuwstraat heeft gewoond.

Begin jaren 70 was hij speler van de 's-Heerenbergse volleybalvereniging Smash '68 met onder anderen Ronald te Pas. Ook was hij keeper bij Berghse Boys. Daar kwam hij als zestienjarige plotseling in het eerste elftal onder de lat te staan, nadat de vaste keeper een brommerongeluk had gehad. Op zijn achttiende ging hij naar De Graafschap, waar hij van seizoen 1966-1967 tot en met 1981-1982 speelde.

Doornebosch was vijf jaar lang jeugdtrainer bij De Graafschap en na zijn semi-profcarrière hoofdtrainer van SV Aerdt. Ook was hij bijna drie jaar hoofdscout bij de Superboeren. Tot groot ongenoegen van de supporters moest hij die laatste functie afstaan aan John van den Brom. Hij ging echter niet verloren voor het voetbal en werd technisch manager bij DZC '68 in Doetinchem. In de wekelijkse beoordelingslijst van Voetbal International kreeg hij eens een tien in een wedstrijd tegen PSV Eindhoven.

Naast semi-prof was hij leraar aan de basisschool de Schrijvershof in Zevenaar, waarvan hij ook directeur is geweest.

Bron o.a.