Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Berghse Boys

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Berghse Boys was een voetbalvereniging met veld op het industrieterrein aan de Ulenpasweg te 's-Heerenberg. Inmiddels is de vereniging in 2005 opgeheven. Vanaf 2007 wordt het veld voor industrie gebruikt.

Uit de pers 2004: Geen oplossing voor Berghse Boys Een extra vergadering van de gemeenteraad van Bergh heeft dinsdagavond niet geleid tot een oplossing voor voetbalclub Berghse Boys in 's-Heerenberg. Meer dan honderd leden en aanhangers van de club waren voor de vergadering in optocht met spandoeken en onder politiebegeleiding naar het gemeentehuis gekomen. De club moet het huidige voetbalveld verlaten en wil een nieuw veld maar dat is niet te vinden. Inspanningen van de gemeente om de Berghse Boys bij een andere vereniging onder te brengen hebben tot niets geleid. De gemeente Bergh zal proberen alsnog naar een oplossing te zoeken.

Zeker één lid van Berghse Boys is profvoetballer geworden: keeper Joop Doornebosch ging op zestienjarige leeftijd naar Vv de Graafschap in Doetinchem.

Kampioensteam 26-04-1987 promoveren bij wedstrijd Zeddam - Berghse Boys (0-1) staand vlnr: Herman Jansen, Tonny van den Berg, Johnny Steinvoort, Eckhard Gramentz, Theo Vieberink, Mario Berendsen, Marcel van den Berg, Jan Jolink en Karl Heinz Adler. Geknield vlnr: Bennie Bosch, Henk Steinvoort, Reinhard Steinvoort, Theo Seegers, Gerrie Pollman, Sjaak Berendsen en René van den Berg.
BerghseBoys.jpg

Bron