Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Gademan, Johanna Catharina Antonia

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Annie van Remmen-Gademan
1914-2005

Johanna Catharina Antonia (Annie) Gademan heeft in 1945 met haar man Johannes Theodorus van Remmen het autobedrijf Van Remmen-Gademan in Zeddam opgericht.

Zij werd op 30 augustus 1914 geboren in Beek als dochter van Hendrikus Johannes Gademan en Maria Geertruida Huisman. Haar ouderlijk huis was Hotel-Café de Roos.

Zij had drie zussen en zes broers, van wie naast zijn vader ook haar zus Lies en al haar broers, te weten Herman, Jan, Henk, Wim, Gerrit en Corry, een pagina op Berghapedia hebben.

Zij trouwde op 7 januari 1942 in 's-Heerenberg met Gerardus Albertus Eustachius Schothuis, op 29 maart 1911 geboren in Weerselo als zoon van Gerardus Schothuis en Henrika Kuipers. Zij verhuisde met haar man naar Enschede. Helaas overleed haar man nog geen maand later, op 3 februari 1942, dertig jaar oud. Hij werd begraven op de r.-k. begraafplaats aan de Gronausestraat in Enschede. Later dat jaar werd haar zoon Gerard geboren.

Annie hertrouwde met Johannes Theodorus van Remmen, geboren in Zeddam op 24 januari 1918 als zoon van Gerhardus van Remmen en Alberta Johanna Vos. Uit dit huwelijk werden twee zoons geboren. Een van hen, Wilhelmus Willibrordus Wilhelmina, geboren op 7 november 1954, overleed op 14 augustus 1957 op 2-jarige leeftijd. Hij werd begraven op de r.-k. begraafplaats aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam.‎

Na het overlijden van haar tweede man in 1975 nam haar zoon Frans het autobedrijf aan de 's-Heerenbergseweg 22 in Zeddam over. In 2015 ging het bedrijf over op haar keinzoon Rick.

Annie overleed op 14 maart 2005, negentig jaar oud.

Bronnen