Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Haven Wijnbergen: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (was vergeten tekst aan te vullen)
k (ON, cat, redactie)
Regel 1: Regel 1:
Omstreeks 1900 werd de behoefte aan een '''haven''' in [[Wijnbergen]] gepeild. Er werden stenen per schip aangevoerd voor de kerk van [['s-Heerenberg]], stenen voor de huizen van Brugman en Leonards, hooi voor Wentink op [[Groenendaal]]. Ook [[Houthandel Van Uhm]] in [[Stokkum]] wordt genoemd in verband met transport over de [[Oude IJssel]]. [[Architecten|Archtect]] [[Ovink, Hendrik Johan Lambert|Hendrik Ovink]] uit [[Doetinchem]] stuurt in [[1894]] een kostenopgave naar het [[Politiek|raadslid]] [[Onna, Van (Wijnbergen)|Van Onna]] voor het aanleggen van een los- en laadplaats.  
+
Omstreeks [[1900]] werd de behoefte aan een '''haven''' in [[Wijnbergen]] gepeild. Er werden per schip stenen aangevoerd voor [[Pancratiuskerk|de kerk]] van [['s-Heerenberg]] en de huizen van Brugman en Leonards, en hooi voor Wentink op [[Groenendaal]]. Ook [[Houthandel Van Uhm]] in [[Stokkum]] wordt genoemd in verband met transport over de [[Oude IJssel]].
  
Het lijkt er op dat de peiling te weinig belangstelling heeft aangetoond want er is nooit een laad- en losplaats gekomen.<br/>
+
[[Architecten|Archtect]] [[Ovink, Hendrik Johan Lambert|Hendrik Ovink]] uit [[Doetinchem]] stuurde in [[1894]] een kostenopgave naar het [[Politiek#Raadsleden|raadslid]] [[Onna, Van (Wijnbergen)|Van Onna]] voor het aanleggen van een los- en laadplaats.
In de omgeving waar de haven gepland was, is een nieuwe [[brug]] gekomen: de Wijnbergse Brug (thans [[gemeente Doetinchem]]).
+
 
 +
Het lijkt er op dat de peiling te weinig belangstelling heeft aangetoond want er is nooit een laad- en losplaats gekomen. In de omgeving waar de haven gepland was, is een nieuwe [[brug]] gekomen: de Wijnbergse Brug (thans [[gemeente Doetinchem]]).
  
 
==Bron==
 
==Bron==
*[[Old Ni-js]] nummer 67
+
*[[Old Ni-js 067|Old Ni-js nr. 67]]
  
{{Onderwerp|Wijnbergen}}
+
[[Categorie:Wijnbergen]]

Versie van 21 mrt 2016 om 08:21

Omstreeks 1900 werd de behoefte aan een haven in Wijnbergen gepeild. Er werden per schip stenen aangevoerd voor de kerk van 's-Heerenberg en de huizen van Brugman en Leonards, en hooi voor Wentink op Groenendaal. Ook Houthandel Van Uhm in Stokkum wordt genoemd in verband met transport over de Oude IJssel.

Archtect Hendrik Ovink uit Doetinchem stuurde in 1894 een kostenopgave naar het raadslid Van Onna voor het aanleggen van een los- en laadplaats.

Het lijkt er op dat de peiling te weinig belangstelling heeft aangetoond want er is nooit een laad- en losplaats gekomen. In de omgeving waar de haven gepland was, is een nieuwe brug gekomen: de Wijnbergse Brug (thans gemeente Doetinchem).

Bron