Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Henk Lubberding Classic

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Het podium in 2012 bij de mannen met v.l.n.r. koersdirecteur Sjaak Reumer, rondemiss Nadine, Ivo Stronks, Koen Bouwman, Thom van Dulmen en helemaal rechts Henk Lubberding.

De Henk Lubberding Classic werd tot en met 2018 georganiseerd door de Organisatie Henk Lubberding Classic in samenwerking met RTV De Zwaluwen en de KNWU. Het betrof een cyclo- sportieve prestatie-tocht over 121½ km. door Gelderland en een stukje Duitsland met start en finish in 's-Heerenberg. De Peeskesbult was de scherprechter in deze tocht. Na 22 edities zag de organisatie er geen heil meer in om de wielerkoers ook in 2019 te laten plaatsvinden. De organisatie stond onder leiding van Sjaak Reumer.

De wedstrijd bestond uit twee gedeelten. Gedurende de eerste kleine 90 kilometer reed men in gezelschap van Henk Lubberding en begeleid door politie in gesloten peloton over een verkeersvrij parcours met een gemiddelde snelheid van 30 kilometer per uur. Op 35 km van de in 's-Heerenberg getrokken finishstreep werd de wedstrijd vrij gegeven en mocht iedereen in zijn of haar eigen tempo naar 's-Heerenberg rijden. Voor sommigen betekende dat om te proberen de Henk Lubberding Classic als eerste te beëindigen.

Sportcomplex Montferland werd als kleedruimte gebruikt.

Externe link(s)