Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Reumer, Sjaak

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Sjaak Reumer was in 1972 één van de samenstellers van 's-Heerenberg en Zeddam in oude ansichten. In 1979 werd hij voorzitter van de afdeling sport voor Stichting 600 jaar Stad. In die hoedanigheid ondertekende hij in 1980 het contract waarin was vastgelegd dat 's-Heerenberg in dat jaar finish- en startplaats zou worden van de Ronde van Nederland. Daarna organiseerde hij een aantal jaren de Grote Prijs Wielerrevue, de eerste voorjaarswedstrijd, nog voor de Omloop het Volk. Tegenwoordig organiseert hij al een aantal jaren de Henk Lubberding Classic.

Hij is al jaren lid van Carnavalsvereniging d'Olde Waskupen en treedt als buutreedner op tijdens de pronkzittingen. In zijn creatie als Spo(r)tman neemt hij plaatselijke gebeurtenissen en personen op de hak. Hij draagt zijn teksten op rijm voor. Behalve buutreedner is hij ook regisseur van die avonden. Sjaak Reumer is een aantal jaren hoofredacteur van carnavalskrant de Waskuup geweest en schrijft nog steeds veel artikelen voor deze humoristische krant.

In 2005 werd hij winnaar van het Barghs Dictee.

In 2009 werd hij koning bij Sociëteit De Vriendschap na het schieten tijdens de kermis in 's-Heerenberg. In hetzelfde jaar nam Gijs van Elk contact met hem op waarna het kwam tot de oprichting van de Stichting Gemeentehuis Montferland/’s-Heerenberg.

Hij was mede-uitgever van De Berghgids.

Op zondag 7 september 2014 ontving Sjaak tijdens de Henk Lubberding Classic uit handen van de locoburgemeester Rob Visser de onderscheiding tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor onder meer de bovenstaande verdiensten.

Wilma,Sjaak Reumer en Stan, kleinzoon van Willy en Ria Gunsing, leden van de sociëteit
Wilma en Sjaak Reumer
Wilma Reumer, locoburgemeester Rob Visser en Sjaak Reumer met de koninklijke onderscheiding die hij zojuist heeft ontvangen.

[[Categorie: Verenigingsmensen]