Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Maria van Nassaulaan

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
De flats aan de Maria van Nassaulaan in augustus 1967

De Maria van Nassaulaan in 's-Heerenberg loopt van de Oude Doetinchemseweg omhoog naar de Hoge Distelweg en verder weer omlaag naar de Zeddamseweg.

De laan is vernoemd naar Maria van Nassau (15391599). Zij was de vrouw van graaf Willem IV en een zus van Willem van Oranje.

In Bergh zijn meer straten naar de graven Van den Bergh en hun familie genoemd.

In in Westervoort is de Maria van Nassaustraat vernoemd naar de echtgenote van graaf Willem IV. De Maria van Nassaustraat in Scherpenisse op Tholen is vernoemd naar een dochter van Willem van Oranje en zijn eerste vrouw Anna van Buren, dus naar een nichtje van graaf Willem IV en zijn vrouw Maria van Nassau.

Aan het eerste deel van de laan liggen zes flats waar de laan ook als een "ladder" omheen loopt en verder diverse seniorenwoningen. Voorbij de Hoge Distelweg liggen aan de laan acht vrijstaande villa's. De huizen en flats aan de laan zijn gebouwd vanaf 1965 en hebben allen even huisnummers, die tot 182 lopen. Aan het begin van de laan ligt een kinderspeelplaats met skatebaan. Ten westen ligt de Algemene Begraafplaats. Tegenover de huisnummers 172 t/m 176 ligt een hertenparkje op het terrein van het Bedrijvencentrum, waar de laan achterlangs loopt.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...