Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Schrijvers, Nol

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Nol Schrijvers werd op 12 maart 1943 geboren te Soest. Hij volgde zijn middelbaar onderwijs te Amersfoort. Daarna volgde een studie lichamelijke opvoeding in 's-Hertogenbosch. In 1968 kwam hij naar de Achterhoek als leraar lichamelijke opvoeding. Later gaf hij ook les in het vak tekenen.

Nol was 26 jaar werkzaam op de St.Paulus M.A.V.O. in 's-Heerenberg. Hij was onafscheidelijk van zijn hondje ... In de jaren tachtig heeft hij een opleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Als kunstenaar werkte en werkt hij vrij beeldend. Nol heeft ook veel getekend en geschilderd. In de laatste tien jaar kwam daar boetseren (naar model) bij Jozef Kemperman bij. Hij maakte onder andere decorstukken voor de toneelstukken tijdens het Mechteld ten Ham Weekend.

In oktober 2007 werd zijn drijvende beeld van Mechteld ten Ham onthuld op de Laak in Azewijn Helaas is het kunstwerk in februari 2008 naar de bodem van de Laak gezonken.

Pentekeningen van Nol

Deze pentekeningen zijn op een kalender verschenen ter ere van 600 jaar stad 's-Heerenberg. De kalender is gedrukt bij Drukkerij Velthausz te 's-Heerenberg.

Bron o.a.