Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Schulte, Theodorus Marinus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Theet Schulte.JPG

Theodorus Marinus (Theet) Schulte werd op 16 mei 1904 geboren in de gemeente Bergh als zoon van Laurentius Heinrich Schulte, (borstelmaker, geboren op 18 januari 1874 in Emmerik) en Wilhelmina Theodora Ruikes (geboren op 7 september 1876 in Bergh). Hij was fabrieksarbeider en woonde in 's-Heerenberg, Stokkumseweg 12.

Hij trouwde op 13 september 1928 in 's-Heerenberg met Bernardina Maria (Dinie) van den Bosch, geboren aldaar op 20 augustus 1903. Het huwelijk bleef kinderloos.

In de Tweede Wereldoorlog moest Schulte vanwege zijn Duitse afkomst in het Duitse leger dienen. Hij had de rang van Gefreiter en is op 18 maart 1945 omgekomen in het Saarland. Nadere gegevens, zoals de omstandigheden waaronder hij is omgekomen of de eenheid waarbij hij diende, zijn niet bekend. Hij ligt begraven op de oorlogsbegraafplaats in Saarwellingen-Schwarzenholz, rij 2, graf 14.

Zijn overlijden is niet aangegeven in de gemeente Bergh of elders in Nederland. Zijn naam staat op geen van de Berghse oorlogsmonumenten en ook niet in het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting. Hij staat wel op de lijst van oorlogsslachtoffers van het Gemeentearchief Bergh en in het slachtofferregister van de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge.

Bronnen