Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Teunissen (Horeca Kilder)

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Teunissen Kilder.jpg

Hotel-café-restaurant Teunissen in Kilder bestaat sinds 1886. Toen in dat jaar de St. Janskerk werd gebouwd, begon de familie Teunissen naast de kerk een café en logement voor de bouwvakkers.

In de loop van de jaren groeide het uit naar een flink bedrijf met café, VIVO levensmiddelenwinkel, slijterij en zalencentrum. In de beginjaren was er ook een bakkerij en er was een heuse waag waar vee werd gewogen, kortom hét centrum van het sociale leven van het dorp waar boeren, burgers en buitenlui elkaar troffen en waar na de kerkdiensten de keeltjes nat werden gehouden.

Jan Teunissen, de eigenaar/uitbater en kleinzoon van de stichters vertelde in 2011 in Podcast nr. 41 (te beluisteren op de HKB website) over het begin van het bedrijf, de familie, de groei door de jaren heen en over de zorg voor de toekomst. Inmiddels zijn er onlangs opvolgers van buiten gevonden die het horecabedrijf onder de vertrouwde naam Teunissen voorzetten.

Tegenwoordig is dit bedrijf aan de Hoofdstraat 2 (voorheen Kilder 67) alleen nog een café met zalen, dus geen hotel meer. De eigenaren zijn Jozef en Dorothé Bach.

Allerlei

Exerne link