Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Dijkman-Klarenaar, Hendrika Maria: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (nichtje en schoonzus toegevoegd)
k (interne link)
Regel 3: Regel 3:
 
Zij was de vrouw van [[Bakkerij Dijkman|bakker]] Hans Dijkman.
 
Zij was de vrouw van [[Bakkerij Dijkman|bakker]] Hans Dijkman.
 
   
 
   
Op 1 april [[1945]], de dag van de [[bevrijding]], werd zij in de kelder van haar woning in de [[Molenpoortstraat]] in [['s-Heerenberg]] getroffen door scherven van een granaat die voor het kelderraam was ontploft. Met zware verwondingen aan haar benen is zij nog door [[Kupers, Wilhelmus Johannes|Wim Kupers]] en andere mensen van de Luchtbescherming onder begeleiding van twee Canadese soldaten naar het noodziekenhuis in het [[patersklooster]] gebracht. Daar is zij aan haar verwondingen bezweken.
+
Op 1 april [[1945]], de dag van de [[bevrijding]], werd zij in de kelder van haar woning in de [[Molenpoortstraat]] in [['s-Heerenberg]] getroffen door scherven van een granaat die voor het kelderraam was ontploft. Met zware verwondingen aan haar benen is zij nog door [[Kupers, Wilhelmus Johannes|Wim Kupers]] en andere mensen van de Luchtbescherming onder begeleiding van twee Canadese soldaten naar het [[Noodziekenhuis in 's-Heerenberg|noodziekenhuis]] in het [[Patersklooster]] gebracht. Daar is zij aan haar verwondingen bezweken.
  
 
Haar overlijden is op 4 april 1945 aangegeven in de [[gemeente Bergh]]. Haar naam staat vermeld op het [[Oorlogsmonument 's-Heerenberg|oorlogsmonument in 's-Heerenberg]].
 
Haar overlijden is op 4 april 1945 aangegeven in de [[gemeente Bergh]]. Haar naam staat vermeld op het [[Oorlogsmonument 's-Heerenberg|oorlogsmonument in 's-Heerenberg]].

Versie van 30 mrt 2014 om 13:21

Hendrika Maria Dijkman-Klarenaar werd op 11 juli 1901 geboren als dochter van Wilhemus Theodorus Klarenaar, slager, en Wilhelmina Maria Engelbarts.

Zij was de vrouw van bakker Hans Dijkman.

Op 1 april 1945, de dag van de bevrijding, werd zij in de kelder van haar woning in de Molenpoortstraat in 's-Heerenberg getroffen door scherven van een granaat die voor het kelderraam was ontploft. Met zware verwondingen aan haar benen is zij nog door Wim Kupers en andere mensen van de Luchtbescherming onder begeleiding van twee Canadese soldaten naar het noodziekenhuis in het Patersklooster gebracht. Daar is zij aan haar verwondingen bezweken.

Haar overlijden is op 4 april 1945 aangegeven in de gemeente Bergh. Haar naam staat vermeld op het oorlogsmonument in 's-Heerenberg.

Haar nichtje Mimi Klarenaar en haar schoonzus, de moeder van Mimi, waren een paar weken eerder bij een granaataanval ernstig gewond geraakt.

Bronnen

Sjabloon:Onderwerp