Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Borgstraat

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Borgstraat in Azewijn loopt van de Wethouder Brandtsweg pal noordwaarts, wordt na circa 250 m een parallelweg van de Burgemeester Van Breemenweg, kruist de Hartjensstraat en eindigt de laatste 220 m als een vrijliggende weg die uitkomt op de Terborgseweg/N335 in Zeddam. De laatste 140 m liggen net op het grondgebied van Zeddam.

Voor de aanleg van de Burgemeester Van Breemenweg was de Borgstraat een normale landweg in het buitengebied tussen Lengel en Azewijn.

De weg is genoemd naar een burcht (borg) die op de kadastrale kaart van 1832 voorkomt.

Parallel aan de Borgstraat (en deels zelfs op het tracé van de Borgstraat) werd in 2020 de Burgemeester Van Breemenweg aangelegd. Deze weg vormt de Ontbrekende Schakel van de N316 vanaf de Terborgseweg (N335) naar de Elsepasweg (N827). In de voorbereidende fase heeft de Archeologiegroep van de Heemkundekring op verzoek van de overheid archeologisch onderzoek gedaan.

Aan de weg liggen geen adressen; de boerderij op de hoek met de Terborgseweg heeft het huisnummer Terborgseweg 16 Zeddam; de manege bij de kruising met de Hartjensstraat heeft het adres Hartjensstraat 6.

Kaart

Zoom in op de kaart om de Borgstraat te zien.

Bezig met het laden van de kaart...