Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Muloschool

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Zijde Stadswal in 1982,
toen de muziekschool al in het gebouw zat,

Geschiedenis

De Muloschool in 's-Heerenberg stond op de hoek Gasthuisplein-Stadswal, naast de stadsboerderij van Van Uhm.

Er is maar één Muloschool geweest in 's-Heerenberg; het gebouw aan het Gasthuisplein heeft daartoe twee keer dienst gedaan. In de jaren vijftig waren er vier klaslokalen en een noodgebouw. In de jaren dertig stond dit schoolgebouw er al; het bouwjaar is onbekend. Het schooltype MULO of ULO heeft van 1857 tot 1968 bestaan. In 1968 werd de MULO als gevolg van de Mammoetwet opgeheven en is de St. Paulus MAVO aan de Willem van den Berghstraat 1 geopend.

Ook leerlingen uit Netterden bezochten het Mulo-onderwijs in 's-Heerenberg, zoals Theo ("Theet") Bluemer die in De Ganzeveer nummer 38 (2003) het artikel De bevrijding van Netterden, maart 1945 schreef.

Van 1969 tot 1985 zat in dit schoolgebouw de Muziekschool. Het gebouw is daarna eind jaren tachitg gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Op het terrein van de Muloschool ligt sinds 1989 een huizenblok aan het Gasthuisplein 6 t/m 22 en op het terrein van de stadsboerderij een blok flatwoningen aan de Stadswal 2 t/m 40.

Leerkrachten

Klassefoto's

1961-1962

MULO: 1961-1962: Klas 2
2e klas. Boven vlnr: Johny Damen, Bisseling Zeddam, Harry Peters, Jan Eggink, ..... Braamt, Frans Meijer, Harry Bosch en Jan Berendsen. 2e rij: ? Zeddam, Karel Elting, Willy Ampting, Benny Bosch, Huisman (inwoner van het klooster), Frans Köpp, ?, ?, Dorie ten Brinke, Mely Steinman en meester Bram de Boer. 3e rij: Berry of Carla Berendsen, Carla Gerritsen, Alice (Liesje) Steinman, Hetty Mutter, Ria Smit, Marian Helmink, Bea van de Kemp, Dorothea ten Brink, Riet Delleman, Mientje Bolk en José Eggink. Onder: Ans Koenders, Dorie Beijer, Elly Huls, Dorie Wennekes, Vera Wissink, Agnes Geurts, Maria Harmsen en Maria Meijer.

Zie ook