Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

600 Jaar Stad

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Programmaboekje 600 Jaar Stad

In het kort

In 1979 werd op grootse wijze gevierd dat 's-Heerenberg 600 jaar eerder, op 8 september 1379 stadsrechten had ontvangen van Willem I van den Bergh. Behalve een historische openluchtspel tijdens de landdag van het Vrijwillige Landstormkorps "De Veluwezoom" op 29 augustus 1931 werd opgevoerd, zijn er geen eerdere herdenkingen bekend.

Alle horeca-bedrijven sloegen de handen ineen en kwamen gezamenlijk met een presentatie van een plan om U tegen te zeggen.

In samenwerking met de stichting 's-Heerenberg 600 jaar stad werd er in de feesttent-op-de-markt een programma met voor-elk-wat-wils samengesteld.

Wim Kupers was tijdens de festiviteiten muntmeester in historische klederdracht.

Omdat het in 2009 dertig jaar geleden was dat de festiviteiten plaats vonden, is Old Ni-js nr. 74 een themanummer 600 Jaar stad - een jaar feest.

Stichtingsbestuur

Lijst van deelnemende horeca-bedrijven

Horecacomité 600 Jaar Stad


Kampioenschappen

Winnaars:

Andere Activiteiten

Vervolg

In 1993 werd de stichting 'Mechteld ten Ham' opgericht door enkele personen afkomstig uit de organisatie van 's-Heerenberg - 600 jaar stad waaruit later de Nacht van Bergh ontsprong. Doelstelling werd het organiseren van evenementen met een cultureel-historisch karakter.

Bronnen