Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Ronde van Nederland voor profwielrenners

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 23 sep 2016 om 10:31 (cat)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Eén van de hoogtepunten van 600 jaar Stad 's-Heerenberg was de aankomst van de tweede etappe van de Ronde van Nederland. Stralend weer lokte volgens officiële tellingen tussen de 40 en 50.000 mensen naar Bergh.
Een dagje wielersport zoals Bergh nog nooit had meegemaakt. 's-Heerenberg kwam er in alle sportbijlagen van de dagbladen goed af. Charles Tayler heeft het in De Telegraaf van 16 augustus 1979 over Jan Raas de glorieuze winnaar van de wonderschone tweede etappe in het mooie Montferland.

Ook in 1980 kwam de Ronde van Nederland door 's-Heerenberg. Op zaterdag 21 februari dat jaar werd in 's-morgens in café Korenmolen het contract ondertekend tussen de Stichting 's-Heerenberg 600 jaar Stad en de stichting Ronde van Nederland. Bij de ondertekening waren aanwezig Han Griffioen (penningmeester van De Zwaluwen ), Sjaak Reumer (voorzitter 's-Heerenberg 600), Eef de Vries (secretaris Stichting Ronde van Nederland), Piet Liebregts (manager Ronde van Nederland), Marcel Giezenaar (bestuurslid 's-Heerenberg 600) en Herman Brinkhoff (voorzitter De Zwaluwen).

Bron