Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Simons, Georgius Arnoldus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

George Simons werd geboren in Nieuw-Wehl op 10 april 1934. In 1961 werd hij door kardinaal Alfrink tot priester gewijd en was daarna kapelaan in achtereenvolgens Winterswijk, Huissen en Duistervoorde (Twello).

Per 16 oktober 1971 werd hij kapelaan van de Sint Pancratiusparochie in 's-Heerenberg als opvolger van kapelaan Habes. Een jaar later, per 28 oktober 1972 werd hij als vicarius oeconomus (waarnemend pastoor) tijdelijk overgeplaatst naar de parochie Zeddam. Daar was een week eerder pastoor Platenkamp overleden, en Simons bleef er tot de komst van de nieuwe pastoor Tersteeg op 2 maart 1973.

Na het overlijden van pastoor Arts op 22 augustus 1976 werd Simons diens opvolger. Er werd geen nieuwe kapelaan in 's-Heerenberg benoemd, zodat hij daar de laatste kapelaan was. Hij bleef in 's-Heerenberg tot hij per 19 oktober 1986 werd benoemd tot pastoor van de parochie van OLV Maria Tenhemelopneming in Borculo. Zijn opvolger was pastoor Bruggink.

In 2000 ging hij op 66-jarige leeftijd met emeritaat. Hij was toen veertien jaar lang de twaalfde en laatste pastoor van Borculo geweest. Na een overgangsperiode is Borculo inmiddels gefuseerd met de parochies van Baak, Hengelo, Joppe, Keijenborg, Lochem, Olburgen, Ruurlo, Steenderen, Vierakker, Vorden en Zutphen tot de parochie HH. Twaalf Apostelen.

Het laatste jaar van zijn leven woonde Simons in een verzorgingshuis in Neede. Daar overleed hij op 15 februari 2017, 82 jaar oud. Op 21 februari werd hij begraven op het parochiekerkhof in Borculo.

Bronnen